Caută după:

 
 
 

Proză

Membri
 • Gavrilă Daniel (3)
 • Gergen Valentina (1)
 • Lupusor Ana-Maria (1)
 • Macovei Lilioara (7)
 • Vîlcu Mihai (6)
 • Weblogro Administrator (4)
Postări
 • Bine faci, bine gasesti!
 • CASELE
 • CUVÂNT DESPRE ICOANĂ
 • Ce am gândit eu dimineaţă
 • Cuvîntul unui copil
 • Căpitanul Daniel
 • Gânduri sinistre despre lume
 • LA MULȚI ANI, FEMEIE FRUMOASĂ
 • Lectie de umilinta
 • Marea la orele matinale
 • Miracolul
 • Moţata
 • NĂLUCA DIN PERETE
 • Opreşte trecerea
 • Pentru iubirea mea tandră
 • Raceala
 • Revenire
 • Războinicul
 • Scenariu misterios...
 • cioara hoata
 • Întâmplare
 • Și iarăşi tu...
Alegeți categoria

Sortarea postărilor după: Dată | Popularitate | Vizualizări | Comentarii | Alfabet

Ce am gândit eu dimineaţă

Autor: Lilioara Macovei 1-04-2016, 08:26, Eseu despre om, Vizualizări: 849 0 0

În timp m-am convins că aducerile aminte sunt arme redutabile.( Parcă am citit asta pe undeva...vezi? şi tocmai spuneam că...arme straşnice...)

Dar să revenim că doar până şi legea gravitaţiei poate fi învinsă printr-un zâmbet, aşa că fiind pe punctul acesta, mă gândeam că-mi poţi fi o companie bună pe parcursul a două clipe.

O clipă mi-aş dori-o cât o viaţă

Categorie: Proză

 

Scenariu misterios...

Autor: Valentina Gergen 8-02-2016, 16:14, Povestire fantastică, Vizualizări: 950 0 0

A aparut atunci cand totate luminile s-au stins,atunci cand totul a devenit un mare mister pentru mine. Nu stiam ce se va intampla...

Daca mai e cineva in sala...

La un moment dat chiar am crezut ca nu mai sunt spectatori si ca piesa nu va mai fi urmarita pana in final...

Dar se pare ca am gresit.Mi-am dat seama ca niciodata sa nu iti pierzi speranta...Si dintr-o data de undeva mi se pa…

Categorie: Proză

 

Raceala

Autor: Mihai Vîlcu 19-01-2016, 13:18, Eseu despre om, Vizualizări: 1062 0 0

Răceala

Afară era iarnă și ningea frumos. Ștefănel cu vecinul său Petrică a ieşit la săniuş. În timp ce se dădeau cu sania s-a dezlănţuit o vijelie mare. Vântul rece, stârnit de Viforul Negru, spulbera năprasnic zăpada şi pătrundea cumplit până la oase. „Am să-i îngheț pe acești băieței zglobii”,- şi-a zis el şi s-a năpustit asupra lui Ştefănel.

− În …

Categorie: Proză

 

Războinicul

Autor: Daniel Gavrilă 6-06-2015, 19:32, Povestire fantastică, Vizualizări: 845 1 0

"Nu azi!" Am urlat scurt spre gloata de abominaţii. Am întins degetul spre ei şi-am râs macabru continuând: "Cu aceste două mâini voi trage de corzile destinului". M-am încruntat domneşte, iar sobrietatea mi-a revenit pe chip. Aripile de vultur le-am desfăcut numaidecât. În intensitatea momentului, când timpul încetineşte şi detaliile pictează auriul aripilor, a părului bru...

Categorie: Proză

 

Întâmplare

Autor: Daniel Gavrilă 6-06-2015, 19:29, Eseu psihologic, Vizualizări: 724 1 0

Întâmplarea e întâmplătoare şi se întâmplă din propria iniţiativă a întâmplării – doar ca să se întâmple. Prin urmare şi fără precedent întâmplarea este pururi prezentă şi cel mai des întâlnită în prezentul cotidian. Întâmplarea e plină de îndrăznire ce poate atinge oricând culmile nesimţirii. Dar împlinit este cel ce acompaniat de fericita întâmplare întâlneşte ceea ce-şi dor...

Categorie: Proză

 

Căpitanul Daniel

Autor: Daniel Gavrilă 6-06-2015, 19:26, Povestire fantastică, Vizualizări: 946 0 0

Oceanul este nemilos, iar furtuna învolburată în titanice maelstormuri, ameninţă această navă. Căpitanul preia timona şi scrutează monstruoasa manifestare a naturii. Ochi de vultur se citeşte în privirea lui şi vocea lui tresară în urlete de război. Limba lui e sabie şi bici. Inima ca-n cimpoaie se dilată şi grăieşte cu glasul celuia ce elegii crează:" De ai putere, înghite...

Categorie: Proză

 

Lectie de umilinta

Autor: Lilioara Macovei 9-02-2015, 12:47, Eseu despre om, Vizualizări: 1168 1 0

Viaţa pentru unii oameni este o lungă lecţie de umilinţă. Bucuria vieţii pare o himeră şi zbaterea pentru supravieţuire este la maximă intensitate. Neputinţa nevinovată provoacă un plâns năucitor din ce în ce mai stăpân pe personaj. Naufragiul prin această lume este greu şi umil.
- Cum să iei decizii când eşti plin de neîncredere şi inerţie? Nu mai ai percepţii, nu mai ai d...

Categorie: Proză

 

Pentru iubirea mea tandră

Autor: Lilioara Macovei 27-01-2015, 10:47, Eseu despre dragoste, Vizualizări: 1409 1 0

Te ştiu plin de dragoste. Nu spui, doar arăţi, bucuri şi te bucuri. Ai atâtea feluri de dragoste şi-o dai sub toate aceste forme, încât ai şi mai multă. Este dragostea ta frumoasă, delicată şi nu reţii nimic pentru tine. Uneori mă sperii, pari încrâncenat şi prea plin de griji dar ştiu că alarma este falsă.
Tu îmi dai dragostea ta misterioasă, surâzi şi amândoi vorbim sfidător despre moarte. Ne prindem de mâini şi mergem prin păduri uneori prea verzi, alteori prea luminoase dar ne ţinem în minte imaginile acestea ca subiecte de povestiri frumoase la vreme de iarnă.
Tremur când taci s-ar putea să-ţi fie rău, să te pustiască tristeţea din toamnă şi-atunci după perdeaua iluzorie plâng din neputinţă............

Categorie: Proză

 

Revenire

Autor: Mihai Vîlcu 3-06-2014, 17:04, Amintiri din copilărie, Vizualizări: 1340 1 0

 

Revenirea

 

Cezara mai de demult îşi dorea să aibă un papagal. Şi nu unul simplu, ci unul deosebit! Care ar putea să vorbească cu ea şi care să trăncănească toată ziua, fără întrerupere.
De cum numai tăticul ei a aflat despre aceasta, de îndată dorinţa îi fu îndeplinită. Pe de asupra i-a mai cumpărat păseruicii şi o colivie de toată frumuseţea, căreia fata îi şi...

Categorie: Proză

 

Miracolul

Autor: Mihai Vîlcu 2-06-2014, 15:58, Amintiri din copilărie, Vizualizări: 1272 0 0

 

Miracolul

 

Vasilică n-a închis un ochi toată noaptea. El încerca, în fel şi chip, să găsească soluţia potrivită pentru a ieşi din încurcătura, în care intrase mai deunăzi. Ba se ridica într-un cot,...

Categorie: Proză

 

NĂLUCA DIN PERETE

Autor: Lilioara Macovei 15-05-2014, 17:23, Fantasy, Vizualizări: 1199 0 0

Donia, femeia singură şi locatara unei case sărăcăcioase, îşi ducea viaţa la marginea satului, fără grija vreunei nenorociri, sau bucurii extreme. Văzuse lumina zilei într-o familie nu prea numeroasă, dar cu atâtea greutăţi, încât povestea ei pare neverosimilă.
Nu voia milă pentru sărăcia ei, doar foamea de multe ori o făcea şi îndrăzneaţă şi obraznică şi de multe ori suferea plângând.
Cam urâţică şi de cele mai multe ori neîndemânatică, era mereu discuţia efervescentă a fetelor din sat, deopotrivă a băietanilor.
Prietena ei Amair, frumoasă şi cu multe talente, era singura care o aprecia şi o înţelegea.
Donia nu mergea la balurile de prin împrejurimi, se temea să nu fie făcută de ruşine de băieţi, arătând tinerilor câte fire de păr are la mustaţă, sau cât de groase îi sunt picioarele. Toată desfăşurarea unei distracţii i-o povestea Amair şi împreună vorbeau până la următoarea petrecere.
Într-un timp, Donia îşi pusese în cap să se mărite, nu conta cu cine, să fie şi la casa ei un bărbat.............

Categorie: Proză

 

CASELE

Autor: Lilioara Macovei 29-04-2014, 11:14, Povestire pur și simplu, Vizualizări: 1259 0 0

Printr-o fericită ori mai degrabă nefericită ocazie, am participat la inspectarea unei case de milioane. Milioane de euro, ţin să precizez, ca să nu încurcăm lucrurile. Exteriorul părea sau nu impunător, acuma nici nu mai reţin bine cum era starea mea interioară, dar ceea ce urma să mi se înşiruie în faţa ochilor, rămâne de tipul blocajului atât verbal cât şi mental.


În primul rând spaţiile tuturor destinaţiilor erau mari de tot, înalte cât două staturi de om cel puţin, apoi întinderea pe orizontală era ceva de neînchipuit. Într-una din ele, intrarea era primitoare şi cu scopul de uimirea ,,intratului". Făcând cunoştinţă cu un mare stâlp cu o circumferinţă generoasă şi cu vârful până în tavan, din cristal în întregime, aveai impresia că te afli într-un vis bogat, altfel nu am cum puncta momentul...............

Categorie: Proză

 

LA MULȚI ANI, FEMEIE FRUMOASĂ

Autor: Lilioara Macovei 6-03-2014, 16:54, Eseu despre dragoste, Vizualizări: 2772 0 0

 

Primăvara vrea să mi se instalaze în suflet, nu mă opun, căci asta vreau și eu. Se vrea frumoasă, blândă, bună și iubită.
- Așa se vrea și o femeie, nu? Sau poate, așa este!
Lumina soarelui este altfel și deja sufletele ne vibrează la vederea florilor răsărite în primăvară.
Astăzi este ziua ta, femeie!
Știu și te văd că ești frumoasă ca o imagine care îi înnebunește prin splendori pe toți privitorii, dar ai grijă cum păstrezi singurul secret al tău, vârsta!
Mai știu că ești pasională din asta izvorând viața eternă să spunem, dar dă-ți osteneala să vezi cât ești de dorită și iubită cu adevărat............

Categorie: Proză

 

CUVÂNT DESPRE ICOANĂ

Autor: Lilioara Macovei 26-02-2014, 11:33, Eseu despre om, Vizualizări: 1156 0 0

 

O să iau azi în discuţie un obiect (stimul, eveniment) şi un subiect (persoana asupra căruia acţionează obiectul), apoi îmi voi exprima punctul meu de vedere asupra tipului de relaţie creat între acestea.
Este ştiut că fiecare eveniment din viaţă, fie el de orice natură provocatoare de bucurii sau supărări, influenţează subiectul individul în baza emoţiilor produse.
Pornesc de aici, pentru ca să vă fie mai uşor a înţelege ideea acestei expuneri.
- Când ai fost ultima dată, foarte emoţionat?
- Îţi aduci aminte care a fost cauza..........

Categorie: Proză

 

Bine faci, bine gasesti!

Autor: Mihai Vîlcu 18-02-2014, 15:33, Amintiri din copilărie, Vizualizări: 1683 0 0


Bine faci, bine găseşti

 

Vlăduţ, întors acasă târziu de la plimbare, înfuleca cu poftă la bucătărie, din picioare, ca o furnicuţă mereu grăbită.
Dintr-o dată, un zgomot puternic şi înfiorător, ce ...

Categorie: Proză

 

Moţata

Autor: Mihai Vîlcu 17-02-2014, 13:31, Amintiri din copilărie, Vizualizări: 1315 0 0

 

Moţata

 

Moţata, o găină de culoare galbenă-roşcată, cu o creastă mare, lăsată pe o parte, era cea mai îndrăgită pasăre dintre toate orătăniile din curte. Mamei niciodată nu i-ar fi trecut prin...

Categorie: Proză

 

cioara hoata

Autor: Mihai Vîlcu 13-02-2014, 12:13, Amintiri din copilărie, Vizualizări: 1447 0 0


Cum a scăpat Tărcuş de cele două ciori hoaţe

 

În ultima vreme, de fiecare dată, după ce Ionel îl hrănea pe Tărcuş, acela îi semnala imediat. Lătra insistent, dând de înţeles că nu s-a săturat. B...

Categorie: Proză

 

Cuvîntul unui copil

Autor: Ana-Maria Lupusor 10-01-2014, 19:20, Povestire pur și simplu, Vizualizări: 1759 0 0

 

Într-un parc de joacă, mergea un domn respectabil şi se oprise lîngă Elina, o fetiţă de 6 anişori, şi îi vorbise:
- Fiţi amabilă domnişoară, puteţi să-mi spuneţi "Ce este dragostea?"
Fetiţa răspuns...

Categorie: Proză

 

Și iarăşi tu...

Autor: Administrator Weblogro 23-08-2013, 01:22, Schiță, Vizualizări: 2984 Dvs și 1 0

 Un fulger. Un fulger și puțină ploaie. Un fulger, puțină ploaie și iarba este verde. Un fulger, puțină ploaie, iarba este verde și florile au crescut acolo unde ai răsărit tu - în inima mea. Un fulger, puțină ploaie, iarba este verde, flori și tu. Te primesc așa cum ești, deoarece îmi ești drag ca un fulger, puțină ploaie, iarba verde, florile și viața... și iarăși tu...

 

 

Și iarăşi tu...

Categorie: Proză

 

Opreşte trecerea

Autor: Administrator Weblogro 23-08-2013, 00:40, Eseu literar, Vizualizări: 3731 0 0

Opreşte trecerea

 

 Atunci când ne naștem, ne pare că eternitatea s-a născut odată cu noi. Deoarece, copii fiind, nu ne dăm seama de faptul că există moartea, iar viața e doar ceva neclar și echivalează cu câțiva centimetri cubi de aer instinctiv inhalați în plămâni. Însă, odată cu trecerea anilor, viața începe să aibă o importanță majoră pentru fiecare оm în parte. 

 

   Aș spune la fel ca Descartes - gândim, înseamnă că existăm. Deci, prin intermediul gândirii și rațiunii avem acces parțial la suflet. Sufletul comunică nemijlocit cu inima. Astfel se nasc stările sufletești..............

Categorie: Proză

 
Înapoi Înainte
 
Mesaje Discuții
Prieteni online 0
Nu a fost găsit nici un rezultat...
Mesaje necitite: 0

Conversați cu prietenii dvs și alți membri ai acestui site în Chat, faceți schimb de mesaje și fotografii.

Pentru a discuta în Chat cu mai mulți prieteni sau autori preferați puteți organiza Conferințe.

La Conferință pot participa prietenii și autorii dvs preferați. În cadrul Conferinței puteți discuta pe diverse teme și trimite imagini și fotografii.

Conferințele sunt ușor de organizat! Pentru a invita un prieten sau autor preferat în Conferință trebuie să apăsați butonul "Adaugă conlocutor"Instrucțiuni de utilizare a chat-ului

Cum pot să încep o discuție în Conferință?