Caută după:

 
 
 

Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume

Transmite emoții

Autor: Administrator Weblogro 24-09-2013, 18:01, Articole, Vizualizări: 2911

Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume

 

  Ne bucurăm enorm pentru că am avut minunata ocazie de a scrie acest articol despre un adevărat artist, un talentat pictor, o frumoasă doamnă și iubitoare mamă, a cărei nume este binecunoscut în lume datorită persistenței sale, muncii asidue și dragostei pentru artă. Numele său este Violeta Zabulica-Diordiev. Dacă sunteți o persoana care apreciază arta și capacitatea artei de a penetra inimile și de a semăna în ele bunătate, bucurie și dragoste, atunci veți fi frapați de personalitatea Violetei Zabulica-Diordiev și vă veți îndrăgosti de frumoasele sale picturi și cărți pentru copii.

 

Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume

 

Violeta Zabulica-Diordiev ”Fluturii”

 

  Violeta m-a sunat într-o sâmbătă și m-a invitat respectuos la un ceai. Dar înainte de aceasta am rugat soțul ei, talentatul pictor Radu Diordiev, să ne organizeze o întâlnire. Radu Diordiev este și el o persoană interesantă și creativă și îi mulțumesc foarte mult pentru că a fost imediat de acord să mă ajute. Am venit în ospeție la Violeta peste 2 săptămâni după apelul său telefonic și probabil că niciodată nu voi uita această întâlnire deosebită.

 

Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume

 

Violeta Zabulica-Diordiev și Radu Diordiev

 

  A fost o onoare să vin în ospeție la acești pictori. Astfel de personalități ca Violeta și Radu posedă energie creatoare extraordinară, care se transmite de la suflet la suflet, de la inimă la inimă și îți dă putere, inspirație și idei noi.

 

Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume

 

Violeta Zabulica-Diordiev ”Isadora Duncan”

 

  Violeta m-a servit cu o ceașcă de ceai aromat și în compania fiicei lor sau, mai bine zis, unui îngeraș pe nume Greta, discutam liniștit despre artă și alte lucruri interesante, despre literatură, cultură, creativitate; vorbeam despre natură și admiram priveliștea minunată dincolo de fereastra deschisă; ne sfătuiam în privința viitoarelor planuri și proiecte. 

 

   Atunci când alegi arta ca profesie, trebuie să te atârni foarte serios față de meseria aleasă. Violeta și Radu sunt perfect conștienți de acest lucru. Nici nu poate fi altfel! Ca să devii performant în ceea ce faci trebuie să muncești din plin, să depui un mare efort și să faci totul la cel mai înalt nivel. Cu toate acestea arta și creația îl fac pe om să se simtă extrem de fericit, seamnănă bucurie și  trezesc senzații nemaipomenite. Mai ales atunci vă dați seama seama de faptul că sunteți creatori și ”aduceți pe lume” lucruri inedite, care vor bucura mii de suflete și numaidecât vor lăsa  aprenta sa unică în inimile oamenilor. 

 

 

Mica Greta și melcul

 

  Am reușit să discut cu Greta și ea a dezvăluit că pictează de asemenea și îi place mult acest lucru. Dar îi mai place să "pozeze" pentru mama. Atunci când Violeta ilustra cartea "Alice în Țara Minunilor", mâna Gretei a servit drept model pentru mâna unui personaj al cărții. Această carte este fascinantă. Violeta s-a inspirat din marele tablouri ale lumii și a preluat câte ceva din faimoasele picturi pentru a ilustra într-un mod deosebit cartea. În rezultat, fiecare ilustrație este unică și nemaipomenit de frumoasă, iar lumea fantastică a lui Alice are tangențe cu marele capodopere ale artei mondiale.

 

Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume

 

  Violeta Zabulica-Diordiev este, fără îndoială, un artist talentat, dar mai este, de asemenea, un ilustrator profesionist de cărți pentru copii. La sfârșitul anului 2007, la Bratislava, a fost organizat un concurs de ilustrații de carte pentru copii. La concurs au participat 12 artiști plastici din Republica Moldova. Violetei Zabulica-Diordiev la Concursul Internațional din Bratislava i-a fost înmânată Diploma de Onoare - Premiul Andersen pentru cartea "Winnie Pooh". De asemenea, lucrările sale au fost incluse în catalogul celor mai renumiți ilustratori din lume. Și cred că Violeta a meritat pe deplin acest premiu și multe altele de care se poate mândri pe viitor. 
winnie pooh
Violeta Zabulica-Diordiev ”Winnie Pooh
 
   Premiul în numele lui H. C. Andersen a fost organizat în 1956 de către Consiliul Internațional al Cărții pentru copii și tienret al UNESCO (în limba engleză International Board on Books for Young People — IBBY) . Premiul se acordă autorului celei mai bune cărți pentru copii. Începând cu anul 1966 premiul se decernează de asemenea și celui mai bun ilustrator. Candidații la acest premiu sunt numiți de către secțiunile naționale ale Comitetului Internațional de Carte al IBBY. Laureaților - scriitorului și artistului plastic - li se decernează medalii de aur cu profilul lui Hans Christian Andersen în timpul congresului IBBY. Pe lângă aceasta IBBY acordă diplome de onoare celor mai bune cărți pentru copii și tineret dintre cărțile recent publicate în țările membre ale Consiliului Internațional.
  Violeta mi-a arătat o mulțime de cărți ilustrate de mâina ei - cărți incredibil de frumoase! Violeta a ilustrat mai mult de 50 de cărți pentru copii. Asupra unor cărți a lucrat împreună cu soțul ei Radu Diordiev: "Aventurile lui Oliver Twist" , "Bunicuța cu povești" (autor Constantin Dragomir), etc. De asemenea, în anul 2004, Violeta a câștigat premiul Cea mai bună ilustrație de carte pentru lucrul la cartea "Fabulele lui Esop". Trei ani mai târziu a primit același premiu pentru ilustrațiile la cartea Claudiei Partole "Citire din cartea Genezei". Violeta a primit multe premii de onoare acasă în Republica Moldova și în străinătate. A participat împreună cu Claudia Partole la Festivalul Internațional de Carte pentru copii de pe insula Nami (Coreea), dedicat poveștilor pentru copii despre pace (Peace Story), unde au prezentat cartea "Floarea iubirii"Festivalul Internațional de Carte pentru copii a fost organizat pentru prima dată pe insula Nami în anul 2005, în onoarea a 200 de ani de la nașterea lui Hans Christian Andersen și a reunit cărți pentru copii din lumea întreagă.
Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume
Violeta Zabulica-Diordiev ”Oliver Twist
 
  Mă miră faptul de câtă bunătate, răbdare și sârguință sunt capabili acești artiști. Aș dori să menționez răbdarea Violetei Zabulica-Diordiev pentru că am văzut munca ei manuală și cât de bine mânuiește acul și ața. ”Pictează cu ajutorul acului și aței” pe pânză imagini uimitoare de gheișe, grădini și chiar o insulă interesantă. Cât de multă perseverență îți trebuie pentru a coase totul, pentru a broda, apoi a schimba de mai multe ori și remodela imaginea în măsura în care acest miracol să obțină perfecțiunea formelor, imaginație și muncii desăvârșite.
Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume
  Până în prezent mi se pare că a fost un vis și am pășit pe tărâmul fermecat de cărți pentru copii, ilustrații, imagini, peisaje, chiar și lucru manual și toate acestea mi le-au arătat Violeta Zabulica-Diordiev, soțul ei Radu Diordiev și mica Gretta. Le spun un MARE MULȚUMESC din toată inima! Acest gen de întâlniri se întâmplă rareori în viață și lasă o amprentă plăcută pentru totdeauna.

Am făcut câteva poze împreună
 
Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume
 
Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume

Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume

Violeta Zabulica-Diordiev - un pictor cu renume  0 0


Categorie: Persoane deosebite

Postarea anterioară: Postarea următoare:

Comentează
 
Mesaje Discuții
Prieteni online 0
Nu a fost găsit nici un rezultat...
Mesaje necitite: 0

Conversați cu prietenii dvs și alți membri ai acestui site în Chat, faceți schimb de mesaje și fotografii.

Pentru a discuta în Chat cu mai mulți prieteni sau autori preferați puteți organiza Conferințe.

La Conferință pot participa prietenii și autorii dvs preferați. În cadrul Conferinței puteți discuta pe diverse teme și trimite imagini și fotografii.

Conferințele sunt ușor de organizat! Pentru a invita un prieten sau autor preferat în Conferință trebuie să apăsați butonul "Adaugă conlocutor"Instrucțiuni de utilizare a chat-ului

Cum pot să încep o discuție în Conferință?