Caută după:

 
 
 

Alături de Pavel Anton inima cântă de bucurie...

Transmite emoții

Autor: Administrator Weblogro 17-08-2013, 01:06, Biografii, Vizualizări: 2985

 

  S-a născut la 19 septembrie 1936 în satul Horodişte, judeţul Bălți. După absolvirea şcolii medii din Zăicani îşi continuă studiile la Conservatorul de Stat "Gavriil Musicescu" din Chişinău.

 

  După terminarea studiilor la conservator lucrează 25 ani la Institutul Pedagogic "Aleco Ruso" din oraşul Bălți. Cu ambele coruri este prezent la concursuri, festivale şi sărbători atât în Republica Moldova cât şi în Ucraina, Lituania, Estonia. Este autor a unor manuale şi cărți de metodică de Muzică, articole şi studii metodico-ştiințifice.

 

  Din 1989 până în 2002 lucrează la Academia de Muzică "Gavriil Musicescu". Este autorul următoarelor cărți: "Te caut iubire" (romanțe) 2002 Chişinău, prima culegere componistică pe versurile poeţilor clasici şi contemporani; "Foaie verde lămâițe" (cântece pentru preşcolari şi şcolari) 2003 Timişoara;"Mânat de credinţă şi dor" (omagiu lui Ştefan cel Mare şi Sfânt) 2005 Timişoara.

 

  Pentru meritele remarcabile obţinute în domeniul muzicii i-a fost decernată Medalia de aur şi eminent în învăţământ şi cultură în Republica Moldova.

 

  A fost trecut în Cartea de Onoare a talentelor Republicii Moldova.

 

  Contribuţia profesorului dirijor Pavel Anton a fost şi este considerabilă la edificarea spiritului cultural românesc pe pământul sfânt al BASARABIEI.

 

 


 

 

TEIUL LUI EMINESCU

 

Muzică - Pavel Anton

Versuri - Vlad Zbârciog

 

 

"Izvorul însemnând pentru mine: folclorul, Eminescu. Izvorul este o metaforă. Prima și cea mai puternică și mai viguroasă metaforă a unui popor creator, o metaforă din care poți trăi ca din pâine." (Grigore Vieru)

 

* Mărește imaginea cu note

 

Alături de Pavel Anton inima cântă de bucurie...


  0 0


Categorie: Persoane deosebite

Postarea următoare:

Comentează
 
Mesaje Discuții
Prieteni online 0
Nu a fost găsit nici un rezultat...
Mesaje necitite: 0

Conversați cu prietenii dvs și alți membri ai acestui site în Chat, faceți schimb de mesaje și fotografii.

Pentru a discuta în Chat cu mai mulți prieteni sau autori preferați puteți organiza Conferințe.

La Conferință pot participa prietenii și autorii dvs preferați. În cadrul Conferinței puteți discuta pe diverse teme și trimite imagini și fotografii.

Conferințele sunt ușor de organizat! Pentru a invita un prieten sau autor preferat în Conferință trebuie să apăsați butonul "Adaugă conlocutor"Instrucțiuni de utilizare a chat-ului

Cum pot să încep o discuție în Conferință?