Caută după:

 
 
 

Micii alolingvi

Transmite emoții

Autor: Administrator Weblogro 9-10-2013, 01:38, Evenimente culturale, Vizualizări: 2760

Micii alolingvi

 

 

  Setoşi de poezia română Liceul Teoretic alolingv „Titu Maiorescu” i-a găzduit pe poeţii Mihai şi Tatiana Vîlcu. Oaspeţii au sosit în liceu la invitaţia Catedrei de limba şi literatura română, cu prilejul încheierii unei frumoase săptămâni, încărcate cu diferite evenimente, în care s-a desfăşurat Festivalul Limbii şi Literaturii Române în liceu. La întâlnirea de suflet au participat elevi din clasele primare şi gimnaziale, profesori, părinţi şi echipa managerială a liceului - doamna director Nina Crapivnaia, directorii adjuncţi, Olga Potiomkin şi Valentina Lebedev.

 

 

Micii alolingvi

 

 

  Oaspeţii au fost salutaţi în mod neobişnuit de către prezentatoarele Daria Crivoi şi Alesia Prelcek, eleve din clasa a III-a, iar liceenii Panaiot Paraschevopulo şi Eugen Trocin au făcut o prezentare video cu unele date biografice şi crâmpee din creaţia autorilor. Tatiana Vîlcu este semnatara unei cărţi de debut inedite, apărută în 2012, placheta de versuri „Melcul Visător”, pe care picii din clasa 1-a au citit-o cu plăcere şi au înscenat-o. Despre tânăra poetă am aflat că scrie poezii în patru limbi, are blogul ei în Facebook, menţine legătura cu tineri poeţi din ţările învecinate, îşi aşteaptă o nouă plachetă - „Gospodina”.

 

 

Micii alolingvi

 

 

  Poetul Mihai Vîlcu este autor a şase volume de versuri pentru copii, a unei selecţii în proză a „Seminţelor de înţelepciune” din întreaga lume, al unei noi cărţi - „Lună cu lună anul adună”, ce îi familiarizează pe copii cu datinile şi obiceiurile populare. E textierul unui volum de romanţe şi, de asemenea, semnează o culegere cu versuri de dragoste — „Zbor alb”, pe care scriitoarea Claudia Partole l-a numit „Printre ultimii romantici” ai veacului nostru.

 

 

Micii alolingvi

 

 

  Aflându-se în faţa unui numeros grup de copii, poetul, fost pedagog, a ţinut sala în suspans, organizând un concurs. învingătorii s-au ales cu daruri - cărţi oferite de aceşti doi poeţi îndrăgiţi. Elevii i-au bucurat pe invitaţi cu un recital de poezii, scenete, ghicitori, cu o expoziţie de desene. Din dialogul oaspeţilor cu micii cititori s-a văzul clar că, deşi ei sunt elevi alolingvi, cunosc creaţia ambilor poeţi, le place şi pot vorbi limba română, în limita vârstei şi a programei şcolare. Drept dovadă, ei au răspuns cu vioiciune şi uşurinţă la diferite întrebări adresate de oaspeţi. Alături de copii au fost profesoarele de limba şi literatura română A.Bîtcă, D.Arbuz, A.Baliţchi, T.Savin.

 

Tatiana SAVIN, moderatoarea seratei, profesoară de limbă şi literatură română, grad didactic superior. Liceul Teoretic „Titu Maiorescu”, mun. Chişinău

 


 

IMAGINI LICEU

 

Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi
Micii alolingvi

   0 0


Categorie: Literatură, artă, cultură

Postarea anterioară: Postarea următoare:

Comentarii

<
  • Postări: 10
  • Comentarii: 18
  • ICQ: --
27 Octombrie 2013 01:29

Cristian Dron

Răspunde
  0 0
  • Grup: Autor
 
Depuneţi o muncă asiduă. Felicitări pentru tot ce faceţi, şi pentru onorurile pe care le aduceţi Basarabiei. Şi pe care le veţi mai aduce. cvetok

<
Administratori
  • Postări: 143
  • Comentarii: 52
  • ICQ: --
30 Octombrie 2013 15:15

Administrator Weblogro

Răspunde
  0 0
  • Grup: Autor
 
Vă mulțumim din suflet! cvetok

Ne vom strădui să aducem cât mai multe bucurii cititorilor.


Comentează
 
Mesaje Discuții
Prieteni online 0
Nu a fost găsit nici un rezultat...
Mesaje necitite: 0

Conversați cu prietenii dvs și alți membri ai acestui site în Chat, faceți schimb de mesaje și fotografii.

Pentru a discuta în Chat cu mai mulți prieteni sau autori preferați puteți organiza Conferințe.

La Conferință pot participa prietenii și autorii dvs preferați. În cadrul Conferinței puteți discuta pe diverse teme și trimite imagini și fotografii.

Conferințele sunt ușor de organizat! Pentru a invita un prieten sau autor preferat în Conferință trebuie să apăsați butonul "Adaugă conlocutor"Instrucțiuni de utilizare a chat-ului

Cum pot să încep o discuție în Conferință?