Caută după:

 
 
 

Melcul Tatianei Vâlcu

Transmite emoții

Autor: Administrator Weblogro 5-10-2013, 20:24, Evenimente culturale, Vizualizări: 3495

Melcul Tatianei Vâlcu

 

 Această cărţulie a Tatianei Vâlcu - „Melcul visător” -, apărută în colecţia „Debut literar”, este povestea unui melc, care aminteşte foarte mult de un copil, dar foarte copil, care abia începe a cunoaşte lumea. Ca şi copilul, foarte tânărul melc se arată curios copilăreşte de forfota şi graba din jurul lui. El, melcul, pe care muma natură l-a înzestrat cu „picioare” cam încete şi nu se grăbeşte nicăieri, ieşind poate pentru prima dată în lume, constată filosofic: /„Lumea-i iute, n-am ce zice/ S-o întrec oare-aş putea/ O căsuţă cu elice/ Dacă-n spate aş avea?!” Dar acest melc al Tatianei Vâlcu, pe care autoarea l-a cuprins într-o mică poezioară ce a încăput între coperţile unei cărţi, frumos ilustrată de către pic­torul Radu Diordiev, nu e doar un cugetător, el le vede pe toate celea, aşa cum spuneam mai sus, cu înţelegerea unui copil, care, după ce va mai creşte, va ajunge la înălţimea unui filosof. Scris autoarea: „Melcul merge pe cărare/ Cu căsuţa în spinare/ Şi la orice pas se-ntreabă:/- De ce-n jur e-atâta grabă?”

 

  N-o fi fiind acesta un îndemn şi către noi, cei mai maturi decât copilul-melc - să nu ne gră­bim. Şi asta nu pentru că graba ar strica treaba, ci fiindcă nu vom putea vedea şi visa lumea cu ochii melcului şi ai copilului.

 

EUGEN GHEORGHIȚĂ

Săptămânal al scriitorilor din Republica Moldova ”Literatura și Arta”, 25 octombrie 2012

 


 

Imagini din cartea ”Melcul Visător” de Tatiana Vîlcu

 

Melcul Tatianei Vâlcu
Melcul Tatianei Vâlcu

 


 

buy cart Pentru a procura cartea faceți click pe următorul link → Cartea MELCUL VISĂTOR  0 0


Categorie: Literatură, artă, cultură

Postarea anterioară: Postarea următoare:

Comentează
 
Mesaje Discuții
Prieteni online 0
Nu a fost găsit nici un rezultat...
Mesaje necitite: 0

Conversați cu prietenii dvs și alți membri ai acestui site în Chat, faceți schimb de mesaje și fotografii.

Pentru a discuta în Chat cu mai mulți prieteni sau autori preferați puteți organiza Conferințe.

La Conferință pot participa prietenii și autorii dvs preferați. În cadrul Conferinței puteți discuta pe diverse teme și trimite imagini și fotografii.

Conferințele sunt ușor de organizat! Pentru a invita un prieten sau autor preferat în Conferință trebuie să apăsați butonul "Adaugă conlocutor"Instrucțiuni de utilizare a chat-ului

Cum pot să încep o discuție în Conferință?