Caută după:

 
 
 

Istoria Literaturii Universale din secolul al 17-lea. Analiză generală.

Transmite emoții

Autor: Administrator Weblogro 24-08-2013, 00:27, Articole literare, Vizualizări: 2369

Istoria Literaturii Universale din secolul al 17-lea. Analiză generală.

 

  În mod obiectiv sau subiectiv literatura ilustrează realitatea social-ideologică. Secolul al 17-lea este considerat perioadă de trecere (de la feudalism spre capitalism).

 

  În diferite țări procesul decurge neuniform. În Anglia capitalismul deja este instituit, în Franța relațiile burgheze au biruit în industrie și comerț, agricultura se menține pe poziții feudale. În Spania capitalismul abia începe să apară, în timp ce Germania reprezintă un conglomerat de cnezate aparte. 

 

  Principala formă de guvernare statală este monarhia absolută (absolutism). 

 

  Începând cu secolul al 17-lea centru al culturii Europene devine Franța. Această perioadă se caracterizează prin dezvoltare considerabilă a științei, care acum devine o putere autonomă. Apar primele academii de știință, primele societăți științifice. Sunt editate primele jurnale științifice. Principala știință devine matematica, care influențează  inclisiv și filosofia. Chiar și literatura tinde spre respectarea unor reguli stricte, deci spre ordine, claritate, proporțional, rigoare, armonie. Metoda principală de cunoaștere devine materialismul

 

  În acest context se dezvoltă 2 mari sisteme literare: Clasicismul și Barocul  0 0


Categorie: Literatură, artă, cultură

Postarea următoare:

Comentează
 
Mesaje Discuții
Prieteni online 0
Nu a fost găsit nici un rezultat...
Mesaje necitite: 0

Conversați cu prietenii dvs și alți membri ai acestui site în Chat, faceți schimb de mesaje și fotografii.

Pentru a discuta în Chat cu mai mulți prieteni sau autori preferați puteți organiza Conferințe.

La Conferință pot participa prietenii și autorii dvs preferați. În cadrul Conferinței puteți discuta pe diverse teme și trimite imagini și fotografii.

Conferințele sunt ușor de organizat! Pentru a invita un prieten sau autor preferat în Conferință trebuie să apăsați butonul "Adaugă conlocutor"Instrucțiuni de utilizare a chat-ului

Cum pot să încep o discuție în Conferință?